Alle certificatiediensten voor constructief beton onder één dak

KOMO-richtlijnen
In overleg met u als opdrachtgever, aannemer en onafhankelijke deskundige ontwikkelt en beheert Kiwa KOMO-richtlijnen die de kwaliteit van constructieve prefab betonelementen borgen. Bijvoorbeeld richtlijnen voor bouwelementen van beton, systeemvloeren, heipalen en bedrijfsvloerplaten.

Bouwconstructies
We richten ons niet alleen op beton, maar kijken tegelijk naar de borging van het totale bouwsysteem: van ontwerp en betonfabricage tot en met montage. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van certificering voor ingenieursbureaus en beheren we de regeling voor het monteren van elementen van prefab constructief beton.

Daarnaast nemen we de certificering van rekensoftware voor betonconstructies en de certificering van complete bouwsystemen voor onze rekening.

De borging van het totale bouwsysteem past feilloos in de nieuwe visie van de Nederlandse overheid voor private kwaliteitsborging in de bouw.

CE-markering
Kiwa is als instelling Europees genotificeerd voor het uitvoeren van diensten met betrekking tot de verplichte CE-markering voor prefab beton.

Kiwa is aangemeld als Technical Assessment Body (TAB). Onder deze naam mag Kiwa meeschrijven aan European Assessment Documents (EAD) en European Technical Assessments (ETA) voor producten waarvoor nog geen CE verplicht is, maar wel door u gewenst.

Aan constructief beton verwante diensten
Kiwa heeft niet alleen kennis van constructieve betonelementen, maar ook van tal van producten en diensten die er raakvlakken mee hebben, zoals:

  • betonmortel (Kiwa BMC);
  • wapening en overige constructieve staalproducten;
  • engineering;
  • bouwsystemen;
  • systeemcertificering: ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 (OHSAS), MVO Prestatieladder, CO2 Prestatieladder.